Historien om Stallmästaregården
Historien om Stallmästaregården
Historien om Stallmästaregården

Om Nobis gårdar

Nobis Gårdar är ett nytt företag inom Nobiskoncernen där ambitionen är att förse alla restaurationer inom Nobis med högkvalitativt kött grönsaker från specifikt utvalda gårdar på Gotland, men också för att kunna säkra hela distributionsledet och hundraprocentigt kunna garantera ursprung och kvalitet. Detta ligger också helt i linje med Nobiskoncernens vilja att ligga i framkant vad gäller miljön. Urvalet av samarbetspartners/gårdar (bönder) gör jag, Fredrik Malmstedt, och Stefano Catenacci.

En annan ambition med denna verksamhet och inom ramarna för bra miljö är att göra allt vi kan för att få en hållbar utveckling och stötta de Svenska bönderna så de kan fortsätta med sitt fantastiska arbete som resulterar i vår fantastiska natur och världens bästa djurhållning som vi faktiskt har i Sverige. Under 2013 kommer jag tillsammans med Stefano fortsätta att besöka och välja ut gårdar/producenter på Gotland som har samma värderingar som oss. Produktionsmetoder vi kan identifiera oss med och en kvalité av absolut toppklass.
Tillsammans med Gotlands Slagteri väljer vi ut hela djur som vi styckar på Köttbutiken i Visby. Vi tar hand om hela djuret och vi letar och testar hela tiden om vi kan stycka ut "nya detaljer" som våra duktiga kockar/kökschefer kan tillaga på våra Restauranger.

Vi kommer att vara med i planeringen av samt informera alla kök om grönsaksåret så våra kockar vet när bönderna har saker klara för skörd. Tack vare vårt samarbete kommer våra kockar och bönder att kunna utbyta tankar och idéer med varandra i olika projekt och ges möjligheter att förmedla information i båda riktningarna.

Gotlandsägg är en stor del av Nobis Gårdar och vi köper alla våra ägg från Gotlandsägg i Stenkyrka, drygt en pall med 6000 ägg i veckan. Alla våra hotellgäster äter nu bruna ägg från bruna hönor eller vita ägg med extra gul äggula från vita hönor till frukost. Naturligtvis används dessa ägg också i all annan matlagning på våra restauranter.

Som vi brukar säga från jord till bord!

Fredrik Malmstedt
VD Nobis Gårdar AB

Nobis Hotel Stockholm Furillen Hotell Gotland Hotel J Nacka Strand Stockholm Nattklubb Café Opera Stockholm Täby park Stockholm Hotel Skeppsholmen Stockholm Restaurang Stockholm Operakällaren Hotel in Stockholm Susanne af Stockholm